cPanel – Optimize Website

In urma update-ului la versiunea de cPanel – 68, dezvoltatori au introdus un feature nou numit Optimize Website.

Optimize Website permite utilizatorului de cPanel sa configureze contul astfel incat anumite tipuri de continut/fisiere sa fie comprimate in mod automat in momentul in care un vizitator acceseza site-ul.

Optiunea respectiva de Optimize Website poate fi accesata din cPanel – sectiunea Software – Optimize Website.

Hostvision SSD

In mod default tool-ul de Optimize Website este setat pe DISABLED, insa pot fi aduse modificari asupra acestui tool dupa preferintele utilizatorului. 

Cand se va accesa tool-ul de Optimize Website din cPanel, optiunea selectat va fi cea de „Disabled”.
Compress All content – prin selectarea acestei optiuni, tool-ul respectiv va comprima tot continutul aflat in site.
Compress The specified MIME types. – prin selectarea acestei optiuni puteti sa alegeti ce fel de continut va fi comprimat.

Campul de MIME Types ofera posibilitatea utilizatorului de a specifica ce fel de continut/fisiere din interiorul contului sa fie comprimate. Pentru a comprima mai multe tipuri de fisierele/continut atunci va trebui adaugati un spatiu inte acestea, precum exemplu oferit: text/html text/plain text/xml

Dupa ce au fost efectuate modificariile dorite, accesati butonul de Update Settings. Dupa actualizarea informatiilor va trebui sa primiti urmatorul mesaj:

NOTE:

  • Nu adaugati la coprimare poze, fisiere precum .jpg sau .png, deoarece aceste fisiere sunt coprimate de sistem in mod automat.
  • Inainte de a efectua orice modificare asupra contului de cPanel, activarea optiuni de Optimize Website, recomandat este sa generati si sa salvati un backup al contului(cPanel – Backup – Download a full website backup)
  • Tool-ul de – Optimize Website functioneaza pe serviciile de hosting oferite din categoria SSD

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *