LiteSpeed anunta lansarea protocolului QUIC !

In Iulie 2017 LiteSpeed Technologies a anuntat lansarea suportului pentru protocolul QUIC, iar site-urile gazduite pe servere web cu LiteSpeed beneficiaza acum de tehnologie de ultima generatie bazata pe protocolul  QUIC.

 

 

Ce este QUIC?
QUIC (sau  Quick UDP Internet Connection) este un protocol experimental creat de Google in anul 2012 si anuntat oficial anul urmator. In anul 2015 aproape jumatate din solicitarile din Chrome catre serverele Google erau servite prin protocolul QUIC dupa care a fost implemantat ca singurul protocolul folosit intre clientii Google si serverele Google.

De de se foloseste QUIC?
QUIC este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa reduca timpul de conecatre sau congestia si este o abordare unica pentru problemele clasice de latenta.

Timpul de conectare
Cu protocoalele SPDY si HTTP/2 s-au facut progrese notabile in ceea ce priveste performanta aplicatiilor insa au esuat sa abordeze problema de round trip time (RTT). Exista o limitare in ceea ce se poate face pentru timpul de deplasare (RTT) deoarece timpul de reactie intr-o retea este limitat de viteza. QUIC anuleaza problema greu de rezolvat, a reducerii RTT iar în schimb, se concentreaza pe reducerea numarului de „legaturi” care trebuie efectuate pana la server.

Cand se stabileste o conexiune de retea securizata (HTTPS) e nevoie de mai multe astfel de legaturi intre server si client-ul de internet se efectueaza schimbul de chei de criptare chiar inainte de efectuarea solicitarii intiale. Abordarea protocolului QUIC are ca scop combinarea unor astfel de pasi pentru a reduce numarul de legaturi efectuate inre server si client. QUIC utilizeaza UDP (User Datagram Protocol) in loc de TCP  astfel un proces format din mai multe etape poate fi redus la maxim 1 sau 2 pasi, in functie de tipul conexiunii, daca este una noua sau restabilirea unei conexiuni anterioare.

Controlul congestiei
Pierderea de pachete folosind protocolul QUIC este mult mai mica decat folsind protocolul HTTP/2. Folosind HTTP/2 si TCP pachetele sunt trimise consecutiv, ceea ce inseamna ca va exista o intarziere sau o blocare in cazul in care un pachet nu ajunge in ordinea stabilita sau este pierdut. QUIC si UDP pe de alta parte nu necesita ca pachetele sa fie trimise intr-o anumita ordine astfel un pachet pierdut nu va incetini sau bloca intregul proces.

LiteSpeed + QUIC
Litespeed ofera prima implementare pentru publicul larg iar daca doriti sa oferiti continutul dvs. web prin protocolul QUIC, Litespeed este solutia. 

Toate serverele Hostvision folosesc Litespeed, deci clientii nostrii beneficiaza de avantajele protocolului QUIC.
Daca sunteti preocupati de experienta cu utilizatorul, puteti obtine un avantaj importatn fata de concurenta dvs prin oferirea continutului prin QUIC astfel un site ce se incarca intr-o jumatate de secunda acum se poate incarca instantaneu.

Protocolul QUIC este setat ca protocol implicit folosit in Google Chrome, pentru toate distibutiile din august 2013 pana azi si mai nou a fost implementat si in Opera. Chiar daca aveti un site in WordPress, Joomla, Magento sau un magazin online acum poate fi servit prin protocolul QUIC.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *